بازرسی ایران گپ و مواد غذایی ارگانیک
اهمیت بازرسی و نظارت:
توجه روز افزون به اهمیت مسائل زیست محیطی ، بهداشتی ، امنیت غذایی و سلامتی مصرف کنندگان ، تولیدات غذایی را با چالش روبرو کرده است . مصرف بیش از حد انواع سموم و کودهای شیمیایی چه از لحاظ تاثیر بر سلامت مصرف کنندگان محصولات کشاورزی و غذایی و چه از لحاظ تبعات زیست محیطی از قبیل آلودگی آبهای زیرزمینی و برهم زدن تعادل زیست محیطی در اکوسیستم و چرخه های زیستی ریزموجودات، پوشش های گیاهی و جانوری خاک، گیاهان و جانوران، از جمله چالش های مهم جامعه جهانی می باشد. بنابراین با توجه به اهمیت موضوع و درک عمیق سلامتی مصرف کنندگان، رویکرد تولید و عرضه محصولات کشاورزی ارگانیک، سالم، استاندارد و گواهی شده و به تبع آن حضور سازمان های نظارتی و کنترل کننده، همگام با پیشرفتهای جهانی مورد توجه دست اندرکاران تولید و عرضه محصولات کشاورزی قرار گرفته است.
امروزه ايمني، كيفيت و حفاظت از محيط زيست از اهميت ويژه اي در جوامع بشري برخوردار است و یکی از ابزارهای موثر در این مسیر، می تواند بهرهگيري از خدمات شركت هاي بازرسي باشد.
اعتبارات، گواهینامه و تاییدیه ها:
- اخذ گواهینامه تایید صلاحیت شرکتهای بازرسی از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران مطابق با الزامات استاندارد 17020 ISO/IEC در زمینه بازرسی فرآیند تولید تا عرضه محصولات کشاورزی ارگانیک براساس استاندارد ملی ایران به شماره 11000
- اخذ گواهینامه تایید صلاحیت شرکتهای بازرسی از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران مطابق باالزامات استاندارد 17020 ISO/IEC در زمینه بازرسی فرآیند تولید تا عرضه محصولات کشاورزی براساس استانداردهای عملیات خوب کشاورزی (استاندارد ملی 14881)
فعالیت ها و خدمـات قابل ارائه:
- بازرسی فرآیند کاشت، داشت، برداشت و بازاررسانی محصولات کشاورزی ارگانیک بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 11000 (الزامات تولید، فرآوری، بازرسی و صدور گواهی، برچسب گذاری و بازاررسانی مواد غذایی ارگانیک) و ارائه گواهینامه
- بازرسی فرآیند تولید محصولات کشاورزی بر اساس استانداردهای عملیات خوب کشاورزی (IRAN G.A.P) و ارائه گواهینامه مربوطه
- ارائه خدمات بازرسی و گواهینامه انطباق بر اساس آیین نامه “کاربرد علامت استاندارد” و استاندارد های ملی در خصوص محصولات غذایی و کشاورزی
- ارائه خدمات بازرسی و گواهی مطابق با استانداردهای سازمان ملی استاندارد ایران، “مرز بیشینه مانده آفت کش ها (سبزی های غده ای و ریشه ای، صیفی جات، غلات) ” ، “تعیین باقیمانده سموم و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی و دامی” و دیگر استانداردها و صدور گواهینامه انطباق (AS)
مراحل صدور گواهینامه:
کنترل
در فرآیند بازرسی اولین اقدام،کنترل مدارک و مستندات پروژه مورد درخواست میباشد.
اجرای بازرسی هر پروژه تنها پس از ارسال و ثبت کلیه مستندات الزامی به واحد فنی شرکت بازرسی سروش ناظران ارم امکانپذیر خواهد بود.
بازرسی
- بازرسی اولیه: پس از مراحل درخواست، دریافت مدارک و کنترل مستندات پروژهی مورد نظر، زمان بازرسی تعیین و اعلام میگردد و سپس تیم بازرسی از محل پروژه بازرسی نموده و انطباق یا عدم انطباقهای موجود را ثبت مینمایند.
- بازرسی سالیانه ادواری: این روش طبق برنامه پیش بینی شده (زمانبندی بازرسی) در هر سال درخصوص تمدید گواهینامههای بازرسی و نیز تحلیلها و بررسیهای مربوطه انجام میگیرد.
- بازرسیهای سرزده و تصادفی (بدون اطلاع): در این نوع بازرسی زمان معین مطرح نیست و در مورد موضوعهای مشخص ارجاعی و رﻓﻊ اﺑﻬﺎﻣﺎت ﭘﻴﺶ آﻣﺪه (از جمله شکایات از ﭘـﺮوژهي ﻣـﻮرد ﻧﻈـﺮ، ﻣﺸـﺎﻫﺪهي ﻋﻴﻨﻲ ﻳﺎ ﮔﺰارﺷﺎت ﻣﻮارد ﻣﺸﻜﻮك و … مربوط به محصولات تولیدی دارای گواهینامه، بدون اطلاع قبلی به تولیدکننده و یا شرکت تولیدی انجام می پذیرد.
آنالیز
بازرسان پس از نمونهبرداری ، “فرم ارسال نمونه و درخواست آزمایش” را تکمیل و همراه نمونههای مورد بازرسی (مربوط به پروژه مورد نظر) به واحد آزمایشگاه (داری گواهینامه معتبر 17065 ISO/IEC) ارسال مینمایند.
ارزیابی
ارزيابي به تجزيه و تحليل بازده و هزينه پروژه پس از اجراي آن مي پردازد. این مرحله در پايان پروژه انجام میپذيرد و هدف آن تعيين علل موفقيت يا عدم موفقيت و نیز ثبت انطباق و عدم انطباقهای پروژه خواهد بود. این مرحله همانند مرحلهی کنترل میباشد با این تفاوت که در این مرحله، نتایج بازرسی و آنالیزها بررسی شده و در صورت عدم انطباق دستور رفع آنها صادر و ابلاغ میگردد. پس از ارزیابی دوباره و رفع قطعیآنها در صورت انطباق تمامی موارد، پرونده تکمیلی به مرحلهی صدور گواهینامه ارجاع میگردد.